Sporočilo za javnost - Lansiranje Topcon DRI OCT Triton Swept Source - časovno šifriranega frekvenčno odvisnega OCT

Capelle aan den IJssel, Nizozemska  – Topcon Europe Medical, pionir na področju diagnostike z optično koherenčno tomografijo (OCT), je najavil, da bo na trgu ponudil   Topconov DRI OCT Triton, časovno šifrirani frekvenčno odvisni OCT »Swept Source« z večmodalno realno sliko očesnega ozadja.

Tehnologija »Swept Source« časovno šifriranega frekvenčno odvisnega OCT
Swpet Source OCT v primerjavi s klasičnimi OCT predstavlja velik napredek OCT. Zaradi optimizirane in
nevidne svetlobe za skeniranje ta bolje prodira v globlje plasti očesa. Še več, svetloba za skeniranje
tudi bolje prodira skozi katarakto, krvavitve, krvne žile in beločnico.

Nevidna hitrost skeniranja
Pacientov nevidna svetloba za skeniranje nič več ne moti. Manj gibanja posledično omogoča večjo ponovljivost. To je prednost za starejše bolnike in otroke.

Več informacij v krajšem času
Tehnologija Swept Source OCT je v primerjavi s konvencionalnimi OCT-ji znatno hitrejša. Znatno zmanjša čas skeniranja.

Boljše prodiranje
Boljše prodiranje Swept Source - časovno šifriranega frekvenčno odvisnega izvora preprosto in jasno prikaže globlje plasti očesa, kot sta žilnica in beločnica. Nadaljnja prednost časovno šifriranega frekvenčno odvisnega izvora je, da jasno prikaže tako steklovino kot žilnico v enem samem skenu, ki sta enakomerno jasna in brez šuma. Zato ni potrebe po zamudnem kombiniranem slikanju steklovine in žilnice.

Dediščina Topconovega OCT-ja
Leta 2006 je Topcon kot prva družba predstavil komercialni OCT s spektralno domeno (SD OCT). V nizu OCT-jev s spektralno domeno so integrirane ne-midriatične barvne retinalne kamere za snemanje očesnega ozadja v pravih barvah, kar zagotavlja dragoceno in edinstveno orodje pri analizah OCT.

Leta 2009 je Topcon predstavil serijo modelov, in sicer 3D OCT-2000 in 3D OCT-2000FA+, ki so spremenili OCT v edinstveno več modalno orodje za zajem slik OCT ter slik FA (fluoresceinska angiografija) in FAF (avtofuorescenca).  
Leta 2012 je Topcon predstavil prvi komercialni mrežnični OCT, DRI OCT Atlantis.  Atlantis naredi osupljive slike steklovine in žilnične strukture.
V letu 2013 je Topcon prvi na svetu predstavil popolnoma samodejni OCT s spektralno domeno z integrirano ne-midriatično barvno retinalno kamero za snemanje očesnega ozadja v pravih barvah, in sicer 3D OCT-1 Maestro. 3D OCT-1 Maestro se upravlja z enim dotikom prsta na ekranu, kar je v svetu edinstveno.

Za več informacij stopite v stik ali obiščite enega od Topconovih zastopnikov.
http://www.sweptsourceoct.eu/