Topcon je pomagal Evropski koaliciji za vid (European Coalition for Vision (ECV)) pri promociji Svetovnega dneva vida.

Svetovni dan vida
Svetovni dan vida je svetovni dogodek, ki se osredotoča na spodbujanje pozornosti na tematiko slepote in okvare vida. Na Svetovni dan vida si je Evropska koalicija za vid (European Coalition for Vision (ECV)) postavila ambiciozni cilj vzpostaviti ustrezne vzvode za zdravje vida in oči na evropskem nivoju.

Topcon Europe Medical
Topcon Europe Medical je ta dogodek podprl z dvema ne-midriatičnima retinalnima kamerama: Topcon TRC-NW8 in eno kombinirano OCT in ne-midriatično retinalno kamero Topcon 3D OCT-1 Maestro.

Za ilustracijo zdravstvenih prednosti pregledov oči so bile vzete fotografije mrežnice in OCT slike članov, svetovalcev in osebja Evropskega parlamenta, katerim je bila podana razlaga njihove slike mrežnice. Stojnica je bila povsem polna evropski oblikovalci politike pa so pokazali veliko zanimanje za dodatne informacije o zdravju oči in kako bi pri tem lahko pomagali.

Evropska koalicija za vid
Evropska koalicija za vid je zveza poklicnih organov, skupine pacientov, evropskih nevladnih organizacij (NVO), organizacij invalidov in predstavnikov dobaviteljev trgovinskih združenj. Namen koalicije je izpostaviti profil zdravja oči in vida, pomagati pri okvarah vida, ki jih je mogoče preprečiti ter zagotavljanje enakopravne, široke družbe za trajno oslepele ali slabovidne v Evropi.
Več informacij o Svetovnem dnevu vida je na voljo tukaj