Topcon s ponosom predstavlja zadnjo inovacijo na področju slikanja mrežnice TRC-NW500, najsodobnejšo nemidriatično retinalno kamero.

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih pripomočkov in programskih rešitev za svetovno skupnost očesnih negovalcev, z veseljem sporoča, da je na 23. kongresu Euretina v Amsterdamu med 5. in 8. oktobrom 2023 lansiral NW500 na evropski trg. NW500 je nova uporabniku prijazna robotska barvna kamera za slikanje mrežnice, ki zagotavlja izboljšano kakovost slike v ambientalni svetlobi, tudi skozi majhne zenice.1,2

NW500 ponuja inovativno osvetlitev za skeniranje z režami in mehanizem rolo zaklopa, ki pomaga premagati enega od znanih vzrokov za slabo ocenjene slike, saj lahko učinkovito slika manjše zenice, od 2,00 mm ali več.3 Senzor z 12 milijoni slikovnih pik zagotavlja odlično kakovost barvnih slik fundusa za jasen pregled in analizo.4
  
NW500 prispeva k poenostavljenemu delovnemu toku in izboljšani izkušnji pacientov s ponujeno možnostjo pridobivanja slik mrežnice v osvetljenem okolju brez potrebe po tem, daširijo pacientove zenice.1 NW500 samodejno slika z dvostransko fotografijo z 2 poljema štiri slike: v središču diska, nato v središču makule (OU) za izboljšanje učinkovitosti kliničnega poteka dela. Stereoskopska fotografija zajema slike iz dveh nekoliko različnih položajev za ogled stereoskopske slike za pomoč pri klinični oceni. Periferno fotografiranje je mogoče doseči tudi preko devetih fiksacijskih točk.

Zmogljivost zaslona na dotik omogoča hiter in preprost zajem s samo enim dotikom ter popolnoma avtomatizirano delovanje daje zdravnikom fleksibilnost pri prenosu pregledov. Potreba po ponovnem slikanju je manjša, tudi pri fotografiranju oči z majhnimi zenicami, kar prispeva k splošni učinkovitosti delovnega procesa fotografiranja očesnega dna.

Na voljo so različne možnosti povezovanja, ki ustrezajo potrebam kliničnih praks in podjetij, ki opravljajo preglede. »NW500 je s svojo enostavno uporabo, zmanjšano potrebo po dilataciji pri vseh pacientih in hitro obdelavo zagotovo prispeval k gladkemu našemu vsakdanjemu delovanju, hkrati pa je poskrbel za srečnejše tehnike in bolnike. Najpomembneje pa je, da je zmožnost NW500, da zanesljivo zajema visokokakovostne, prave barvne slike, tudi v očeh z majhnimi zenicami in motnostmi medijev, dragoceno orodje za optimizacijo oskrbe pacientov,« je dejal Jacob. Cheng Yen Chuan, dr. med., direktor, Retina Services, Eagle Eye Center, Singapur.

Če želite izvedeti več o NW500, obiščite www.topconhealthcare.eu

1. Svetlost 623 luksov ali manj.
2. V primerjavi z nemidriatično retinalno kamero Topcon TRC-NW400.
3. Potrjeno z modelskimi očmi.
4. Dejanska velikost slike je 7,1 MP.
5. V primerjavi z nemidriatično retinalno kamero Topcon TRC-NW400.

Več o novi kameri TRC-NW500 najdete TUKAJ.

 

 

Topcon s ponosom predstavlja novi avtomatski analizator leč SOLOS

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih naprav in programskih rešitev za svetovno skupnost za nego oči, z veseljem sporoča, da je predstavil SOLOS, avtomatski analizator leč, ki omogoča napredno, natančno in učinkovito analizo leč s pritiskom na gumb.

SOLOS poenostavlja klinični potek dela s kombiniranjem popolnoma avtomatiziranega dioptometra s spektrometrom celotnega obsega. Večnamenska naprava ponuja samodejno zaznavanje tipa leč, samodejno označevanje in grafični prikaz za enožariščne, progresivne in druge multifokalne leče, ne glede na to, ali so vstavljene v okvirju za očala ali kot še neobdelane leče. Z enim dotikom SOLOS samodejno pozicionira lečo, zazna vrsto leče in izvede obsežne meritve obeh leč znotraj okvirja za očala.

SOLOS ima razširjeno merilno območje +/- 20D in vgrajen merilnik spektralne prepustnosti, ki meri prepustnost UV, modre in vidne svetlobe ter odtenek leč. Rezultati se prikažejo takoj in jih je mogoče poslati v EMR ali brezžično prenesti na Topconov CV-5000S ali Chronos refrakcijski sistem, kar izboljšuje povezljivost, preprečuje napake pri prepisovanju in omogoča brezhibne primerjave novih receptov s prejšnjimi očali v podporo odločitvam o nakupu.

»SOLOS presega konvencionalno lenometrijo in nadaljuje Topconovo tradicijo razvoja pametnih, učinkovitih in multimodalnih tehnologij, ki izboljšujejo oskrbo pacientov. Kot pove že ime, ena naprava naredi vse, kar očesnim zdravnikom, optometristom in očesnim optikom omogoča, da izkoristijo povečano operativno učinkovitost, hkrati pa pridobijo zelo natančne in izčrpne rezultate meritev leč. Zelo smo veseli, da smo to napravo predstavili na trgu,« je povedal Paul op den Kelder, globalni produktni vodja za Topcon Healthcare.

Več o novem SOLOS najdete TUKAJ.

 

 

Topcon Healthcare s ponosom sponzorira eyeRISE 2021, multidisciplinarni, virtualni kongres, ki predstavlja najnovejše novosti v negi oči. Tri usmerjene v rešitve, bodo s simpoziji, okroglimi mizami in interaktivnimi delavnicami prinesle klinično in praktično izobraževanje.

eyeRISE: 9. - 11. februar 2021

Vas zanima udeležba? Registrirajte se tukaj BREZPLAČNO

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih pripomočkov in programskih rešitev na svetu, je danes objavil evropsko predstavitev revolucionarnega avtomatiziranega binokularnega refrakcijskega sistema Chronos s softverjem za upravljanje SightPilot®.

Topcon Chronos je celovita digitalna refrakcijska rešitev, ki združuje autorefraktometerijo, keratometrijo in subjektivno refrakcijo v eni sami napravi. Popolnoma avtomatiziran sistem, ki vključuje vodeno refrakcijo s pomočjo programske opreme, SightPilot®, ki poenostavi refrakcijo in olajša prenos podatkov. Chronos zmanjšuje število običajnih refrakcisjkih postopkov in potrebo po dodatnih refraktometrih.

"Preprosto povedano, Topcon Chronos ponovno izumlja refrakcijo," je dejal John Trefethen, globalni podpredsednik za trženje in oblikovanje izdelkov za Topcon Healthcare. »Ta revolucionarni sistem vse-v-enem prihrani čas in prostor ter izvajalcem refrakcije omogoča, da nadzirajo postopek refrakcije in nadgrajujejo svojo prakso. Topcon Chronos je vrhunec zavezanosti Topcona razvoju visoko naprednih multimodalnih medicinskih pripomočkov in programskih platform, ki današnjim ponudnikom refrakcijske opreme omogočajo, da delajo pametneje, varneje in učinkoviteje kot kdaj koli prej. Ta tehnologija spreminja igro za vedno in z veseljem jo uresničimo. "

Za več informacij o Chronosovem samodejnem refrakcijskem sistemu ali za zahtevanje predstavitve nas obiščite na https://topconhealthcare.com/products/chronos/

O podjetju Topcon Healthcare

Topcon Healthcare sees eye health differently. Naša vizija je opolnomočiti ponudnike s pametnimi in učinkovitimi tehnologijami za izboljšano oskrbo pacientov. V koraku z nenehno spreminjajočo se zdravstveno industrijo, ponujamo najnovejše integrirane rešitve, vključno z naprednimi multimodalnimi postopki slikanja, nevtralnim upravljanjem podatkov, varnim oddaljevanjem in revolucionarno diagnostično tehnologijo na daljavo.

Kot globalno usmerjeno podjetje, se Topcon osredotoča na razvoj rešitev za reševanje družbenih izzivov na več področjih zdravstva, kmetijstva in infrastrukture. V zdravstvu ti izzivi vključujejo naraščajoči trend očesni bolezni, naraščajoče zdravstvene stroške, dostop do zdravstvenega varstva in pomanjkanje zdravnikov. Z vvlaganjem v vrednostne inovacije Topcon ljudem omogoča, da uživajo dobro zdravje in visoko kakovost živlčjenja.

 

 

Odlične novice iz Francije!

 

Zelo smo ponosni in z veseljem sporočamo, da je Topcon z MYAH, novim in inovativnim aparatom za nadzor kratkovidnosti in upravljanje suhih oči, osvojil prestižno nagrado Silmo dÓr.
Čestitamo ekipi iz Francije!
?

 

Več preberite tukaj:https://lnkd.in/eG_PaAp

#silmo2020 #SILMOdOrAwards #TopconMYAH #myopia #DryEyeManagement #Topcon #awardwinner #awards2020 #eyehealth #eyecare

 

 

TOPCON MYAH : https://topconmyah.com/learn-more/

 

https://www.topcon-medical.eu/eu/products/534-myah.html#general