Topcon s ponosom predstavlja novi avtomatski analizator leč SOLOS

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih naprav in programskih rešitev za svetovno skupnost za nego oči, z veseljem sporoča, da je predstavil SOLOS, avtomatski analizator leč, ki omogoča napredno, natančno in učinkovito analizo leč s pritiskom na gumb.

SOLOS poenostavlja klinični potek dela s kombiniranjem popolnoma avtomatiziranega dioptometra s spektrometrom celotnega obsega. Večnamenska naprava ponuja samodejno zaznavanje tipa leč, samodejno označevanje in grafični prikaz za enožariščne, progresivne in druge multifokalne leče, ne glede na to, ali so vstavljene v okvirju za očala ali kot še neobdelane leče. Z enim dotikom SOLOS samodejno pozicionira lečo, zazna vrsto leče in izvede obsežne meritve obeh leč znotraj okvirja za očala.

SOLOS ima razširjeno merilno območje +/- 20D in vgrajen merilnik spektralne prepustnosti, ki meri prepustnost UV, modre in vidne svetlobe ter odtenek leč. Rezultati se prikažejo takoj in jih je mogoče poslati v EMR ali brezžično prenesti na Topconov CV-5000S ali Chronos refrakcijski sistem, kar izboljšuje povezljivost, preprečuje napake pri prepisovanju in omogoča brezhibne primerjave novih receptov s prejšnjimi očali v podporo odločitvam o nakupu.

»SOLOS presega konvencionalno lenometrijo in nadaljuje Topconovo tradicijo razvoja pametnih, učinkovitih in multimodalnih tehnologij, ki izboljšujejo oskrbo pacientov. Kot pove že ime, ena naprava naredi vse, kar očesnim zdravnikom, optometristom in očesnim optikom omogoča, da izkoristijo povečano operativno učinkovitost, hkrati pa pridobijo zelo natančne in izčrpne rezultate meritev leč. Zelo smo veseli, da smo to napravo predstavili na trgu,« je povedal Paul op den Kelder, globalni produktni vodja za Topcon Healthcare.

Več o novem SOLOS najdete TUKAJ.

 

 

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih pripomočkov in programskih rešitev na svetu, je danes objavil evropsko predstavitev revolucionarnega avtomatiziranega binokularnega refrakcijskega sistema Chronos s softverjem za upravljanje SightPilot®.

Topcon Chronos je celovita digitalna refrakcijska rešitev, ki združuje autorefraktometerijo, keratometrijo in subjektivno refrakcijo v eni sami napravi. Popolnoma avtomatiziran sistem, ki vključuje vodeno refrakcijo s pomočjo programske opreme, SightPilot®, ki poenostavi refrakcijo in olajša prenos podatkov. Chronos zmanjšuje število običajnih refrakcisjkih postopkov in potrebo po dodatnih refraktometrih.

"Preprosto povedano, Topcon Chronos ponovno izumlja refrakcijo," je dejal John Trefethen, globalni podpredsednik za trženje in oblikovanje izdelkov za Topcon Healthcare. »Ta revolucionarni sistem vse-v-enem prihrani čas in prostor ter izvajalcem refrakcije omogoča, da nadzirajo postopek refrakcije in nadgrajujejo svojo prakso. Topcon Chronos je vrhunec zavezanosti Topcona razvoju visoko naprednih multimodalnih medicinskih pripomočkov in programskih platform, ki današnjim ponudnikom refrakcijske opreme omogočajo, da delajo pametneje, varneje in učinkoviteje kot kdaj koli prej. Ta tehnologija spreminja igro za vedno in z veseljem jo uresničimo. "

Za več informacij o Chronosovem samodejnem refrakcijskem sistemu ali za zahtevanje predstavitve nas obiščite na https://topconhealthcare.com/products/chronos/

O podjetju Topcon Healthcare

Topcon Healthcare sees eye health differently. Naša vizija je opolnomočiti ponudnike s pametnimi in učinkovitimi tehnologijami za izboljšano oskrbo pacientov. V koraku z nenehno spreminjajočo se zdravstveno industrijo, ponujamo najnovejše integrirane rešitve, vključno z naprednimi multimodalnimi postopki slikanja, nevtralnim upravljanjem podatkov, varnim oddaljevanjem in revolucionarno diagnostično tehnologijo na daljavo.

Kot globalno usmerjeno podjetje, se Topcon osredotoča na razvoj rešitev za reševanje družbenih izzivov na več področjih zdravstva, kmetijstva in infrastrukture. V zdravstvu ti izzivi vključujejo naraščajoči trend očesni bolezni, naraščajoče zdravstvene stroške, dostop do zdravstvenega varstva in pomanjkanje zdravnikov. Z vvlaganjem v vrednostne inovacije Topcon ljudem omogoča, da uživajo dobro zdravje in visoko kakovost živlčjenja.

 

 

 

  

Odlične novice iz Francije!

 

Zelo smo ponosni in z veseljem sporočamo, da je Topcon z MYAH, novim in inovativnim aparatom za nadzor kratkovidnosti in upravljanje suhih oči, osvojil prestižno nagrado Silmo dÓr.
Čestitamo ekipi iz Francije!
?

 

Več preberite tukaj:https://lnkd.in/eG_PaAp

#silmo2020 #SILMOdOrAwards #TopconMYAH #myopia #DryEyeManagement #Topcon #awardwinner #awards2020 #eyehealth #eyecare

 

 

TOPCON MYAH : https://topconmyah.com/learn-more/

 

https://www.topcon-medical.eu/eu/products/534-myah.html#general

 

 

 Topcon Healthcare s ponosom sponzorira eyeRISE 2021, multidisciplinarni, virtualni kongres, ki predstavlja najnovejše novosti v negi oči. Tri usmerjene v rešitve, bodo s simpoziji, okroglimi mizami in interaktivnimi delavnicami prinesle klinično in praktično izobraževanje.

eyeRISE: 9. - 11. februar 2021

Vas zanima udeležba? Registrirajte se tukaj BREZPLAČNO

Topcon Acquires Henson Perimeter Business

 

Topcon announced today that it has acquired the Henson line of perimetry products, including the Henson 9000 and 7000, from Elektron Eye Technology (EET) of Cambridge, UK.

The acquisitions include the transfer of a number of EET staff to Topcon’s team. Manufacturing will continue in the UK as it has throughout the years past.

The Henson line of perimetry products are well regarded in the eye care industry for their accuracy, speed and ease of use. The Henson 9000 is the ideal perimeter for the early detection of glaucoma and the ongoing monitoring of established loss, while the Henson 7000 is an affordable, lightweight, mobile perimeter designed to perform suprathreshold glaucoma screening in the central field.

Mr. John Trefethen, Global VP of Marketing & Product Design for Topcon Healthcare commented,

“The acquisition of the Henson range of products will provide us with the opportunity to strategically develop this area of the company’s product portfolio. With Topcon’s growing emphasis on screening and early disease detection, the Henson product range perfectly complements our global strategy. I welcome the EET team members to the Topcon Healthcare Family.”

Mr. Trefethen continued, “As the global rate of glaucoma continues to rise, Topcon is pleased to incorporate the award-winning Henson perimeters into our brand portfolio. We look forward to working with Professor Henson and the talented team from EET to further develop this innovative product line, bringing critical glaucoma screening, monitoring and early disease detection tools to the global eye care community. Topcon's mission remains the same, to enable greater and greater access to healthcare providers in all faucets of disease detection and diagnosis. We remain fully committed to the continued development of medical devices and software platforms that allow today's eye care providers to practice smarter, safer and more efficiently, including our screening, automated and remote diagnostics solutions.