Zmagovalec Topcon Europe Medical nagrade za priznanje rdeče pike 2014: stenska konzola za instrumente IC-1 je prejela nagrado za visoko kakovost oblikovanja.
Capelle aan den Ijssel, Topcon Europe Medical je prepričala 40 člansko komisijo, ki izbira nagrajence priznanja rdeče pike (Red Dot Award): Oblikovanje izdelka 2014 visoke kvalitete oblikovanja njegove stenske konzole za instrumente IC-1. V tekmovanju so tokrat mednarodni strokovnjaki pregledali in ocenili 4815 predlogov iz 53 držav, vendar so nagrado dobile samo zasnove, ki so prepričale žirijo s kakovostjo in inovativnostjo oblikovanja. Stenska konzola za instrumente IC-1, ki jo je izdelal Topcon Europe Medical je pri tem uspela in prejela želeno plaketo kakovosti rdeče pike (Red Dot quality seal) ter pripadajočo nagrado.

7. julija 2014, bo praznovanje ob vrhuncu priznanega mednarodnega tekmovanja izdelkov, ki se bo odvijalo v Essnu, Nemčija: predstavitev priznanj rdeče pike ob tradicionalnem gala večeru rdeče pike, ki ji bo sledila noč oblikovalcev. Na ta večer se bo približno 1200 gostov s celega sveta zbralo v Essnu, da bi prisostvovali podelitvi nagrad. Med zabavo, ki se bo odvijala v muzeju oblikovanja rdeče pike v Essnu bo tudi otvoritev  razstave zmagovalcev, kjer bo štiri tedne prikazana širši javnosti tudi stenska konzola za instrumente IC-1. Konzola bo ostala v muzeju kot del stalne postavitve.

Prof. Dr. Peter Zec, ustanovitelj in CEO rdeče pike o postopku izbire nagrajenca priznanja rdeče pike: “ Kakovost predlogov je pozorno in natančno ocenjevalo 40 strokovnjakov.  Zaradi različnih izkušenj so lahko ocenjevali tudi kulturne vidike oblikovanja predmetov iz 53 držav. Žirija je nagrade podelila samo najboljšim. To je še posebej očitno pri deležu uspešnih predlogov za priznanje rdeče pike, ki je zelo nizko v primerjavi s primerljivimi mednarodnimi tekmovanji. Zmagovalci so torej zares lahko ponosni na svoje dosežke. S svojimi predlogi so izstopili pred ostale in so uspeli prestati preizkus kritične presoje strokovnjakov. Ta uspeh bo kronan na gala večeru, ko bodo nagrajenci prejeli priznanje mednarodne publike.”

Zmagovalni izdelki v Muzeju oblikovanja rdeče pike v Essnu
Z več kot 2000 razstavnimi izdelki, ki se razstavljeni na površini več kot 4000 kvadratnih metrov, gosti Muzej oblikovanja rdeče pike največjo razstavo sodobnega oblikovanja na svetu. Nagrajeni izdelki Priznanja rdeče pike: oblikovalski izdelek 2014 bo med 8. julijem in 3. avgustom predstavljen na posebni razstavi. Ker je dotikanje in preizkušanje izdelka ob praktični predstavitvi še posebej zaželeno, bodo obiskovalci lahko doživeli največje dosežke tega trenutka v bližnjih prostorih "oblikovanja na sceni". Na ta način bodo lahko navdušenci za oblikovanje od blizu spremljali trende mednarodnega industrijskega oblikovanja in se tako sami prepričali o kakovosti stenske konzole za instrumente IC-1, izdelek Topcon Europe Medical.

Priznanje za oblikovanje rdeče pike
S priznanjem rdeče pike je Center oblikovanja Severnega Porenja Vestfalije ustvaril priznano tekmovanje za dosežke na področju industrijskega oblikovanja. Nagrada, rdeča pika, se je uveljavila v svetovnem merilu kot ena najbolj opaznih označb kakovosti za odličnost oblikovanja. Center oblikovanja Severnega Porenja Vestfalije prikazuje zmagovalne izdelke v Muzeju oblikovanja rdeče pike vsaj eno leto.
Da bi ocenjevali različnost na področju oblikovanja čim bolj strokovno, je priznanje rdeče pike razdeljeno na tri panoge: industrijsko oblikovanje, komunikacijsko oblikovanje in  konceptualno oblikovanje.

Več informacij na: www.red-dot.de/press