Sporočilo za javnost Topcon DRI OCT Triton Swept Source - časovno šifrirani frekvenčno odvisni OCT
Capelle aan den IJssel, The Netherlands March, 2015 – Topcon Europe Medical (www.topcon-medical.eu), pionir na področju diagnostike z optično koherenčno tomografijo (OCT), je najavil, da bo na trgu ponudil Topconov DRI OCT Triton, časovno šifrirani frekvenčno odvisni OCT z večmodalno resnično sliko očesnega ozadja.

Tehnologija časovno šifriranega frekvenčno odvisnega OCT
Swept Source OCT v primerjavi s klasičnimi OCT predstavlja velik napredek OCT. Zaradi optimizirane in nevidne svetlobe za skeniranje ta bolje prodira v globlje plasti očesa. Še več, svetloba za skeniranje tudi bolje prodira skozi katarakto, krvavitve, krvne žile in beločnico.

Nevidna hitrost skeniranja
Pacientov nevidna svetloba za skeniranje nič več ne moti. Manj gibanja posledično omogoča večjo ponovljivost. To je prednost za starejše bolnike in otroke.

Več informacij v krajšem času
Tehnologija Swept Source OCT je v primerjavi s konvencionalnimi OCT-ji znatno hitrejša. Znatno zmanjša čas skeniranja.

Boljše prodiranje
Boljše prodiranje časovno šifriranega frekvenčno odvisnega izvora preprosto in jasno prikaže globlje plasti očesa, kot sta žilnica in beločnica. Nadaljnja prednost časovno šifriranega frekvenčno odvisnega izvora je, da jasno prikaže tako steklovino kot žilnico v enem samem skenu, ki sta enakomerno jasna in brez šuma. Zato ni potrebe po zamudnem kombiniranem slikanju steklovine in žilnico.

Dediščina Topcon OCT
Leta 2006 je Topcon kot prva družba predstavil komercialni OCT s spektralno domeno. V niz OCT-jev s spektralno domeno so vgrajene barvne kamere za snemanje očesnega ozadja v pravih barvah, kar zagotavlja dragoceno in edinstveno orodje pri analizah OCT.

Leta 2009 je Topcon predstavil serijo modelov, in sicer 3D OCT-2000 in 3D OCT-2000FA+, ki so spremenili OCT v edinstveno večmodalno orodje za zajem slik OCT ter slike FA (fluoresceinska angiografija) in FAF (avtofuorescenca).
Leta 2012  je Topcon predstavil prvi komercialni mrežnični OCT, DRI OCT Atlantis. Atlantis naredi osupljive slike steklovine in žilnične strukture.
V letu 2013 je Topcon prvi na svetu predstavil popolnoma samodejni OCT s spektralno domeno z vgrajeno kamero za snemanje v očesnega ozadja v pravih barvah, in sicer 3D OCT-1 Maestro. 3D OCT-1 Maestro se upravlja z enim dotikom prsta, kar je v svetu edinstveno.