Topcon Corporation predstavlja strateško poslovno zavezništvo z ifa sistemi AG.


 

    

Topcon Corporation (sedež: Itabashi, Tokio Japonska, predsednik in CEO: Satoshi Hirano) (v nadaljevanju: »Topcon«)                                                                                                                       

je uspešno pridobil 50,1 % delnic podjetja ifa systems AG (v nadaljevanju: »ifa«), ki se uvršča v Entry Standard frankfurtske borze v Nemčiji. 

Ifa razvija, trži in nudi svetovalne storitve za zdravstvene IT-rešitve na področju očesne nege ter prodajo elektronskih sistemov za zdravstvene kartoteke, ki se lahko povežejo z različnimi vrstami naprav za pregledovanje oči. S pridobitvijo več kot polovice neporavnanih navadnih delnic in večinskih pravic bo Topcon integriral ifa Zdravstvene IT-rešitve v svojo poslovno enoto za očesno nego in pospešil strategijo rasti. 

S hitrim staranjem svetovnega prebivalstva, kakor tudi z eksplozivno rastjo populacije, sta operacijska učinkovitost v klinični praksi očesne nege in finančna učinkovitost ključni zahtevi današnje očesne prakse. Zato bo Topcon sledil svojemu konceptu 'Skrb za zdravje preko oči' s ciljem, da v veliki meri izboljša kakovost življenja pacienta in klinično operativno učinkovitost. Z uporabo ifine raznovrstne informacijske tehnologije bo Topcon ne glede na prodajalca lahko pokrival ne le programsko opremo za urejanje podatkov, temveč tudi celovite sisteme za elektronsko zdravstveno kartoteko. Posledično se bodo za paciente skrajšale čakalne dobe na klinikah in lahko bodo prilagodili urnike svojih po operativnih pregledov tako, da jim bodo kar najbolj ustrezali. Po drugi strani pa bodo klinike lahko urejale pregledovalne naprave različnih proizvajalcev z eno platformo. Poleg tega bo mogoče s pomočjo ifinega sistema za dostop na daljavo postaviti diagnozo na daljavo. To so ključni infrastrukturni elementi, ki jih bo Topcon zagotavljal pod imenom 'Zdravstvene IT-rešitve', ki skupno urejajo in izvajajo vse zdravstvene vire, od preiskav, pregledov, diagnoze in zdravljenja do urejanja prognoz. Sodelovanje Topconove tehnologije strojne opreme in ifinih Zdravstvenih IT-rešitev bo vodilo do izboljšanja zdravstvene učinkovitosti za paciente, klinike in družbo.

Topcon bo svoj prvi izdelek iz novega sodelovanja z ifo, ki se imenuje 'IMAGEnet® Connect', predstavil decembra na svojem sedežu v Tokiu, javnosti pa na Svetovnem očesnem kongresu 2016, ki bo februarja v Guadalajari v Mehiki. Sistem bodo uradno začeli uporabljati spomladi 2016.

IMAGEnet Connect je programska oprema 'vse v enem', ki je nevtralna glede proizvajalca, in se lahko poveže z vsemi napravami TOPCON in različnimi očesnimi napravami, ki niso Topconovi (z več kot 400), ter vsakim sistemom, ki se uporablja v klinikah, kot sta Practice Management Software in Hospital Information Software. Je skladen z ICD-10 in zagotavlja številne opazne prednosti, vključno z večjo učinkovitostjo pretoka pacientov in dela.  

O korporaciji Topcon

http://www.topcon.co.jp/en/

 

O sistemih ifa AG

http://www.ifasystems.com/