Topcon s ponosom predstavlja novi avtomatski analizator leč SOLOS

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih naprav in programskih rešitev za svetovno skupnost za nego oči, z veseljem sporoča, da je predstavil SOLOS, avtomatski analizator leč, ki omogoča napredno, natančno in učinkovito analizo leč s pritiskom na gumb.

SOLOS poenostavlja klinični potek dela s kombiniranjem popolnoma avtomatiziranega dioptometra s spektrometrom celotnega obsega. Večnamenska naprava ponuja samodejno zaznavanje tipa leč, samodejno označevanje in grafični prikaz za enožariščne, progresivne in druge multifokalne leče, ne glede na to, ali so vstavljene v okvirju za očala ali kot še neobdelane leče. Z enim dotikom SOLOS samodejno pozicionira lečo, zazna vrsto leče in izvede obsežne meritve obeh leč znotraj okvirja za očala.

SOLOS ima razširjeno merilno območje +/- 20D in vgrajen merilnik spektralne prepustnosti, ki meri prepustnost UV, modre in vidne svetlobe ter odtenek leč. Rezultati se prikažejo takoj in jih je mogoče poslati v EMR ali brezžično prenesti na Topconov CV-5000S ali Chronos refrakcijski sistem, kar izboljšuje povezljivost, preprečuje napake pri prepisovanju in omogoča brezhibne primerjave novih receptov s prejšnjimi očali v podporo odločitvam o nakupu.

»SOLOS presega konvencionalno lenometrijo in nadaljuje Topconovo tradicijo razvoja pametnih, učinkovitih in multimodalnih tehnologij, ki izboljšujejo oskrbo pacientov. Kot pove že ime, ena naprava naredi vse, kar očesnim zdravnikom, optometristom in očesnim optikom omogoča, da izkoristijo povečano operativno učinkovitost, hkrati pa pridobijo zelo natančne in izčrpne rezultate meritev leč. Zelo smo veseli, da smo to napravo predstavili na trgu,« je povedal Paul op den Kelder, globalni produktni vodja za Topcon Healthcare.

Več o novem SOLOS najdete TUKAJ.