Topcon s ponosom predstavlja zadnjo inovacijo na področju slikanja mrežnice TRC-NW500, najsodobnejšo nemidriatično retinalno kamero.

Topcon Healthcare, vodilni ponudnik medicinskih pripomočkov in programskih rešitev za svetovno skupnost očesnih negovalcev, z veseljem sporoča, da je na 23. kongresu Euretina v Amsterdamu med 5. in 8. oktobrom 2023 lansiral NW500 na evropski trg. NW500 je nova uporabniku prijazna robotska barvna kamera za slikanje mrežnice, ki zagotavlja izboljšano kakovost slike v ambientalni svetlobi, tudi skozi majhne zenice.1,2

NW500 ponuja inovativno osvetlitev za skeniranje z režami in mehanizem rolo zaklopa, ki pomaga premagati enega od znanih vzrokov za slabo ocenjene slike, saj lahko učinkovito slika manjše zenice, od 2,00 mm ali več.3 Senzor z 12 milijoni slikovnih pik zagotavlja odlično kakovost barvnih slik fundusa za jasen pregled in analizo.4
  
NW500 prispeva k poenostavljenemu delovnemu toku in izboljšani izkušnji pacientov s ponujeno možnostjo pridobivanja slik mrežnice v osvetljenem okolju brez potrebe po tem, daširijo pacientove zenice.1 NW500 samodejno slika z dvostransko fotografijo z 2 poljema štiri slike: v središču diska, nato v središču makule (OU) za izboljšanje učinkovitosti kliničnega poteka dela. Stereoskopska fotografija zajema slike iz dveh nekoliko različnih položajev za ogled stereoskopske slike za pomoč pri klinični oceni. Periferno fotografiranje je mogoče doseči tudi preko devetih fiksacijskih točk.

Zmogljivost zaslona na dotik omogoča hiter in preprost zajem s samo enim dotikom ter popolnoma avtomatizirano delovanje daje zdravnikom fleksibilnost pri prenosu pregledov. Potreba po ponovnem slikanju je manjša, tudi pri fotografiranju oči z majhnimi zenicami, kar prispeva k splošni učinkovitosti delovnega procesa fotografiranja očesnega dna.

Na voljo so različne možnosti povezovanja, ki ustrezajo potrebam kliničnih praks in podjetij, ki opravljajo preglede. »NW500 je s svojo enostavno uporabo, zmanjšano potrebo po dilataciji pri vseh pacientih in hitro obdelavo zagotovo prispeval k gladkemu našemu vsakdanjemu delovanju, hkrati pa je poskrbel za srečnejše tehnike in bolnike. Najpomembneje pa je, da je zmožnost NW500, da zanesljivo zajema visokokakovostne, prave barvne slike, tudi v očeh z majhnimi zenicami in motnostmi medijev, dragoceno orodje za optimizacijo oskrbe pacientov,« je dejal Jacob. Cheng Yen Chuan, dr. med., direktor, Retina Services, Eagle Eye Center, Singapur.

Če želite izvedeti več o NW500, obiščite www.topconhealthcare.eu

1. Svetlost 623 luksov ali manj.
2. V primerjavi z nemidriatično retinalno kamero Topcon TRC-NW400.
3. Potrjeno z modelskimi očmi.
4. Dejanska velikost slike je 7,1 MP.
5. V primerjavi z nemidriatično retinalno kamero Topcon TRC-NW400.

Več o novi kameri TRC-NW500 najdete TUKAJ.